Als de brandweer

Terwijl ze in Nederland voor de maandagochtendspits waarschuwden in verband met de vele regen, bedachten wij dat het boven zee wel eens mee zou kunnen vallen en wilden we ook écht geen dag meer wachten met het vertrek. De stroom zou vanaf 7.00u buiten gunstig zijn, dus met het kraken van de dag voeren we weg uit de Roompot. En het was perfect getimed want we spoelden de Oosterschelde uit met 2 kn stroom mee. En ook nog eens een lekkere wind, waardoor we op maximale snelheid zeilden. Met 8-9 knp over de grond koersten wij op België af. De Roompot heet niet voor niks Roompot..Een beetje onwennig nog op de korte golfjes doen we ons best niet misselijk te worden. Gelukkig wordt dat beter naarmate we verder uit de kust komen. Zelfs zo goed, dat er even met de Duplo gebouwd kan worden, binnen. Om 14u lopen we Oostende al binnen.

Maar Oostende kennen we al wel, dus tijd om door te varen. De wind staat geweldig, wederom Noord, dus met ruime wind koersen we vandaag naar Frankrijk! Vlak voordat de stroom tegen gaat staan, lopen we de haven van Dunkerque binnen.

De richting van de wind is dan geweldig, de temperatuur is wel wat fris als het aan ons ligt.. gehuld in thermokleding, fleeche truien en zeilpak zijn we onderweg naar de zon 😉

 

 

Advertenties

6 gedachtes over “Als de brandweer

 1. Lekker hoor! Het avontuur was natuurlijk al begonnen, maar nu Nederland is verlaten is het nóg meer begonnen :). Ik kijk naar het volgende bericht, geniet er van!

  Like

 2. Ik kan het niet laten om de dag even te spieken op jullie blog! Wat schrijven jullie leuk!! En wat wordt Coen z’n haar lang….. We missen onze bengel wel enorm maar zijn blij te zitten dat hij zo’n groot avontuur aan gaat met jullie…. Geef je hem een dikke kus?!
  Liefs Nancy

  Like

 3. Hallo Mark, Susanne en Coen
  Mark van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Fijne dag toegewenst en de groeten aan Susanne en Coen. Verder een behouden vaart. Wij zijn benieuwd naar de reisverslagen die er gaan komen.
  Groeten Frans en Loes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s