Holiday!

Eigenlijk wilden we vrijdagochtend vroeg alweer door varen om voor de (voorspelde) regen in Brighton aan te komen. Maar toen het bij het wakker worden al met bakken uit de lucht kwam, besloten we ons nog maar eens om te draaien. En dat was een goed besluit!

Het werd namelijk vanaf 9.00u droog, windstil en zonnig en ineens was daar het vakantiegevoel! En wat moet je met windstilte en zon?! Het terras op!

Scones in Eastbourne

De dag erna zou het praktisch windstil blijven, dus we besloten nog een dag te blijven liggen om Coen lekker in de speeltuin te laten razen en klusjes te doen. Met succes: we are solar-powered, en de windvaan werd klaargemaakt voor gebruik. Op weg naar Portsmouth was het even wat proberen, en jawel, toen stuurde de boot zichzelf! Hadden we bijna tijd om een boek te lezen?! Wat een uitvinding; nu kan de vakantie echt beginnen 😉 

Stef de windvaan wordt deze reis vast onze beste vriend


De afgelopen dagen is de wind flink toegenomen, maar wel nog steeds uit het noord-noordoosten, wat erg gunstig voor ons is. Daarbij is het wel vervelend koud, dus de muts kan op en de kachel staat geregeld aan. 

Maandag hebben we zelfs met een tweede rif gevaren. Toch stoomden we op maximale bootsnelheid door de Solent op Lymington af. Zoals altijd is Freya ook met veel wind, prima te controleren. Er is hier veel stroom en het lukt aardig om daar rekening mee te houden. We zijn vaak sneller op de bestemming en gaan met ongekende snelheid over de grond (10.6 langs de Needles!), door het water lopen we regelmatig 8 knopen (dat is voor onze afgetankte 34 voeter wel echt de max 🙂 ).

Engeland is leuk. Veel actieve en onwijs vriendelijke watersporters. De havens zijn mooi, maar zodra de douches luxer worden dan je thuis gewend was, weet je dat je in een te dure haven ligt…

Dan weet je dat je in een te dure haven ligt..

Afgelopen nacht hebben we dan in Poole ook maar eens gebruik gemaakt van een “swinging mooring”. Jawel, het is duidelijk waarom deze “swinging” worden genoemd… Op een plek waar het soms 2.5kts stroomde en het ook hard bleef waaien, draaiden we alle kanten op. Nadat we in het Spui aan een mooring al een keer wind-tegen stroom middenin de nacht aan dek hebben gezeten, lieten we deze keer onze nachtrust niet bederven; dan maar een beetje heen en weer snokken. Wel enigzins verbaasd toen er een kanaal-Ferry bijna langs-zij kwam, en daardoor de fluitketel van het fornuis vloog door al het geschommel. 

Vandaag zijn we doorgevaren naar Weymouth. Een plaats waarbij de haven middenin het centrum is; heel gezellig! 

Aankomst in Portsmouth


Advertenties

6 gedachtes over “Holiday!

  1. Hoi hoi! Wat een leuke verhalen om te lezen! Jullie zijn goed op weg en wat ziet Coen er ook opeens zo groot uit!
    Top joh! Groetjes van Eartha

    Like

  2. Dank voor jullie reacties, leuk dat jullie meelezen!
    Hedzer, leuk, thnx en benieuwd wat het is! Mijn ouders komen rond mijn verjaardag (half juli); ik zal hun gegevens even aan je doorsturen. Groet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s