Project Bimini

Voor vertrek zijn we er misschien wel honderd keer voor gewaarschuwd: “zodra je in Spanje aankomt heb je echt een bimini nodig”. (Een bimini is een soort stoffen dakje over de kuip, zodat je een beetje in de schaduw kunt zitten). Het maken (of kopen) van de bimini heeft voor vertrek nooit echt in het linker rijtje van onze klusjes lijst gestaan. Eerlijk gezegd probeerde ik ook vol te houden dat we een bimini niet echt nodig zouden hebben. Esthetisch verdient het niet echt de hoofdprijs, en daarnaast… we vertrekken toch naar het zuiden voor de zon?! 😉

Maar nu, na weken prachtig weer is er echt geen ontkomen meer aan. Het is inderdaad niet meer te doen zonder bimini. Het is gewoon te heet, te veel zon, etc. De bimini staat nu diep donker rood op nummer 1 op de kluslijst.

Je kunt een bimini kant en klaar kopen, maar dat past vaak net niet. Je kunt een bimini ook op maat laten maken, maar dit is vaak toch wel prijzig. “Team Voor Een Duppie Op De Eerste Rij” gaat de uitdaging aan; we besluiten er zelf een te gaan maken, met wat tentstokken en lapjes die we nog aan boord hebben liggen. We hebben immers een beest van een naaimachine bij ons.

Omdat we niet vies zijn van een projectje, pakken we het groots en ambitieus aan. Hij moet bijna gratis zijn, licht, wegneembaar en veelzijdig. Hij moet te voeren zijn tijdens het zeilen en aanmeren in de haven, hij moet de zwaarste storm kunnen weerstaan en hij moet eigenlijk tijdens Coen z’n slaapje, vanmiddag nog, af :).

Niet alle targets worden gehaald… maar na een paar dagen is het zover, we hebben een bimini. Hieronder wat kiekjes van het prachtstuk ;).

IMG_7443 (1024x683)

Passen en meten met wat tape

IMG_20160728_165410837 (1024x768)

Men neme een oude tent, rolmaat, merkstift en een schaar

IMG_20160805_151853875 (1024x768)

Trial-fit

IMG_7767 (1024x683)

E Voila!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s