Dag Europa! (nacht 1)

We zijn weer onderweg! Gisteren avond om 17.45u zijn we vanuit Ayamonte vertrokken met bestemming Rabat. Dat is een afstand van 197 mijl, en daarmee geschat zo’n 36 uur varen. De aanloop van Rabat kan alleen met hoogwater, en als de golven niet te hoog zijn (lager dan 2m). De aankomst is daarom nogal timen… Vandaar dat we er voor hebben gekozen om 2 nachten te varen en 1 dag. Nu komen we waarschijnlijk ’s morgens vroeg aan. Mochten we Rabat dan niet in kunnen hebben we alle tijd om te wachten of verder te varen.

We hebben zorgvuldig het weer gecheckt voordat we gingen, omdat we wel zin hebben/hadden in een wat rustiger nachtelijk avontuur. En de voorspellingen zijn de hele tijd zo’n 10-15 knopen wind in de rug, wat veel belovend is. Bij vertrek gisteren was dat even anders. Het waaide uit het zuiden/zuidwesten, zo’n 20 knopen waardoor we aan de wind weg moesten. Een knobbelige zee, en we moesten alle 3 flink wennen weer op zee te zijn. Coen was gefrustreerd omdat hij niet uit een normale beker mocht drinken en z’n tuitbeker kreeg en wij konden beide niet langer dan 15 min beneden zijn zonder misselijk te zijn. Maar gelukkig ruimde de wind na een uur of 2 zoals de voorspelling was en werd de zee een stuk tammer.

De nacht is prachtig!! Het is zo goed als volle maan, kraakhelder, dus je kan bijna een boek lezen. Het is aangenaam warm; voor het eerst zit ik in een dikke trui buiten, zonder jas. En het waait zo’n 10-15 knopen, wat aangenaam rustig is. Er zitten wel af en toe gemene rollende golven tussen, dus Freya hobbelt een beetje heen en weer. De mast wiegt onder de mooie sterrenhemel.

Op 10u zie ik lichtjes aan de horizon. Het blijkt een vrachtschip te zijn, Mol Beauty, Destination Rotterdam. Ze passeert op zo’n 6 mijl voor ons met een snelheid van 20 knopen. Met deze snelheid, zal zij over een dag of 3 de haven van Rotterdam binnenvaren, terwijl wij, 4 maanden na vertrek uit Rotterdam, het Europese continent achter ons laten.
Vanaf hier worden de afstanden steeds langer, en zullen we vaker ’s nachts varen. Van zo’n nacht als deze, wil ik er nog wel tientallen!!

Huidige positie: 36.05 N / 7.25 W

Verzonden via SSB radio

Advertenties

Een gedachte over “Dag Europa! (nacht 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s