Op naar de Canaries – eerste etmaal

En we zijn weer op pad! Na 15 dagen in Rabat geweest te zijn, hebben we gistermiddag de trossen losgegooid, en koers gezet naar Isla Graciosa (n van de Canarische Eilanden). Met 475 mijl voor de boeg verwachten we 4 nachten te varen. Hopelijk komen we vlak na de 4e nacht aan.
We moeten duidelijk nog wel even inslingeren. Coen lag te slapen bij vertrek, maar werd hoogst opstandig toen hij merkte dat de boot wiebelde toen hij wakker werd en hij niet kon doen wat hij wilde. Vervolgens waren de golven ook onrustig en spuugde hij over ons zeebed heen (bed waar wij slapen wanneer de andere nachtwacht heeft). Dit viel samen met een waarschuwing voor tonijnnetten van een andere Nederlandse boot (Grute Grize). We hebben hen in Rabat ontmoet, en varen allebei naar Graciosa. Zij voeren een paar mijl voor ons, en hadden op een haar na het net kunnen ontwijken. Heel fijn dat ze ons dus waarschuwden! Helaas was dit het begin van een onrustige avond over een water helemaal bezaaid met netten. Het was een soort slalommen in een mijnenveld. Er hangen lichtjes aan de netten, knipperend rood en blauw. Maar we hebben geen idee wat begin en einde betekent. En er waren velden waarbij we wel 10 knipperende lampjes zagen, zonder te weten welk licht bij welk net en bootje hoorde. Het was daardoor intensief en we hebben heel vaak koers moeten wijzigen.
De nacht was prachtig helder. Zonder maan, dus aarde donker, maar wel met heel veel sterren aan de hemel! Vandaag is een prachtige zeildag. Er staan wel flinke golven, maar gelukkig vrij constant uit 1 hoek en het waait inmiddels lekker. Stef stuurt weer geweldig, dus wij hebben hopelijk vandaag allebei even tijd om nog een kort slaapje te doen. Verder zit ik al de heel ochtend op de uitkijk naar dolfijnen en walvissen, maar helaas is dat nog niet beloond.

Positie:
33.24.79 N / 9.15.86 W

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s