Op naar de Canaries – tweede & derde etmaal

We zijn alweer drie dagen onderweg naar de Canaries en we liggen nogsteeds lekker op schema om morgen middag aan te komen op Graciosa. Gelukkig is iedereen aan boord weer ingeslingerd en is de grootste zeeziekte en algemene kribbigheid voorbij.

We zijn gelukkig geen visnetten meer tegengekomen, waarschijnlijk doordat we ver genoeg uit de kust varen (ongeveer 30 mijl). Dat maakt het varen wel echt een stuk meer ontspannen. De afgelopen twee nachten was er wederom geen maan en was het zelfs een beetje bewolkt. Best spannend om dan ’s nachts te varen. Er was geen horizon te zien en alles om ons heen was pikzwart. De zeereling van Freya is dan het enige wat je ziet en is de grens van onze kleine belevingswereld.

De tweede dag en nacht stond er ook nog behoorlijk wat swell. Op een haar na hebben we een breker gemist die in n klap onze hele kuip volgezet zou hebben. We varen dus met de luiken van de boot dicht. Als zo’n golf naar binnen zou slaan, dan zou de ravage binnen niet te overzien zijn. ’s Nachts zijn dergelijke golven nog veel spannender… je hoort het gebulder en gegorgel van de brekende golf wel, maar je ziet hem niet. Voor de zekerheid zet je je telkens toch maar schrap. Voorlopig is onze kuip nog droog gebleven (touch wood).

Gisteren is de vislijn weer overboord gegaan en hebben we onze eerste Mahi Mahi gevangen. Okey het was een kleintje, maar we hebben er ’s avond heerlijk van gegeten. Vol goede moed is dezelfde lijn (met hetzelfde wonder aas) vanmorgen weer overboord gegaan. Beet hadden we zeker… maar door domme onoplettendheid is de hele lijn van de molen afgetrokken… Vanavond dus geen verse vis. We zullen op de Canaries nieuw wonder aas moeten kopen.

Vanmorgen tijdens ons ontbijt werden we weer eens gegroet door dolfijn en grienten. We hebben ze al vaak gezien, maar het toch elkaar keer weer bijzonder als ze stukje met je meezwemmen. Geweldig!

Wij gaan ons klaarmaken om de laatste nacht in te gaan! Tot morgen, vanaf de Canaries!

Positie:
30.38.412 N / 012.40.836 W

Advertenties

Een gedachte over “Op naar de Canaries – tweede & derde etmaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s