Freya @ Tobago!

“Vier dagen geleden zijn we vanuit Frederiksdorp (Suriname) naar het blauwe water van de Carieb vertrokken. Vanmorgen om 0900 lokale tijd hebben we het anker laten vallen in “Man of War Bay” op Tobago (hoe stoer klinkt dat?!).

De meeuwen zijn ingeruild voor pelikanen, de muggen voor zandvlooien en van het bruine water uit Suriname is niets meer te bekennen. Kristalhelder, blauw water, zoals je het op de Carieb mag verwachten :). Heerlijk!! Het nabijgelegen plaatsje heet Charlotteville. We hebben zelf nog geen internet, maar ik vermoed dat als je “laid-back” zult googlen, je een foto van Charlotteville krijgt.

De komende dagen gaan we eens lekker de omgeving verkennen, een boekje lezen in een hangmat en bbq’en op het strand. We hebben er zin in :).

De reis van Suriname naar Tobago was ook al erg relax. Van deze zeilomstandigheden hadden we tijdens de oversteek slechts kunnen dromen. Windkracht 3 a 4, halve wind, geen buien, geen swell, zonnig weer -> makkelijker dan dit wordt het echt niet. We moesten toch wel weer even wennen aan het “boot-leven”, na een maand lang niet op zee gevaren te hebben. De eerste dagen was het lastig om ons evenwicht te vinden en om in het wachtensysteem te komen. Daarnaast was het ook echt ontzettend (maar dan ook echt enorm, ontzettend) HEET!!!. Nadat we tijdens de oversteek een bak water naar binnen hebben gehad, zijn we iets voorzichtiger met de ramen open laten staan (Lees: Freya heeft de gehele reis potdicht gezeten). Pannenkoeken bakken lijkt dan ineens op een bikram-yoga sessie. Afijn, het was een erg fijn tripje.

Foto’s volgen later, want dit bericht is geplaatst via SSB radio.

Ciao!
MSC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s